Programlehetőségek

 
• Tusnádfürdő – Szent Anna-tó – Mohos tőzegláp

Tusnádfürdő természeti adottságai a borvizforrások, a széndioxidos kigőzölgések (mofetták), a tiszta levegő és a gyönyörű táj. Az üdülő és fürdőtelep Csomád és a Sólyomkő közé ékelődik, a tusnádfürdői szoros tengerszint feletti magassága 606 m. Tusnádfürdő éke a Csomád tetején levő ikerkráter, melyben a Szent Anna-tó és a Mohos tőzegláp helyezkedik el. 
A Szent Anna-tó krátertó, mely Közép-Európa egyedüli épen maradt vulkáni kráterében található. Természeti ritkaság, védett terület. Tengerszint feletti magassága 950 m, vize az egyszer desztillált viznél is tisztább. A kerülete 1737 m, felülete 95280 m2, legnagyobb mélysége 8,3 m. Alakja csaknem szabályos kör. 
A Mohos-tőzegláp a Szent Anna-tó ikerkráterében található, átmérője 800 m, területe 80 ha, mélysége 10 m, tengerszint feletti magassága 1050 m. A jégkorszaki maradványnövényeknek is otthont adó vastag tőzegmoha lassan belepi egész felszinét – a csillogó tengerszemek mérete és száma egyre fogy. Érdekes rovarevő növénye a harmatfű (drosera).